Escoleta de Trail Punk Trail Vilomara

1782

Després d’una experiència prèvia organitzant la Punk-Trail Pont de Vilomara, apareix la necessitat de traslladar als més menuts els valors de les curses per muntanya. Victor Escalante i Ruben Miralles, corredors i membres de l’equip organitzatiu, són els artífex de que l’Escoleta de Trail Punk Trail Pont de Vilomara sigui una realitat.

NOM: Escoleta de Trail Punk Trail Vilomara

LOCALITAT: Pont de Vilomara (Bages)

WEB: Punk-Trail Pont Vilomara

EDATS ESCOLA ESPORTIVA: A partir dels 5 anys

ENTRENAMENT: L’extraescolar en sí en realitza tots els dimecres de 16.30 a 18.00 hores. Pròximament també en horari de 18.30 a 20h pels nens de fora el poble.

HISTÒRIA: L’ Escoleta neix com a una activitat extraescolar des de l’inici del present curs, a l’octubre de 2018. Tot i que tenim l’estructura de l’entitat de la Punk Trail Pont de Vilomara per desenvolupar-la amb major mesura i d’una manera, en certa manera, més profesional.

FUNCIONAMENT: L’Escola va dirigit a tota la canalla que tingui ganes de “jugar”, ja que partirem de la base que el córrer ha de ser per a ells un joc. L’objectiu, per tant, no és que corrin de forma técnica sinó que el joc l’impliqui i, sense adonar-se’n, els nens passaran una bona estona corrent sense estar subjectes a regles i gaudiran de la llibertat del propi joc. Amb edat més avançada, els hi ensenyarem d’una forma pràctica què significa córrer, les tècniques que poden emprar per no cansar-se massa i, al final, assoliran reptes personals.

Els nostres objectius són:

  • Afavorir el moviment de tot el cos, l’agilitat i la rapidesa de reflexos.
  • Millorar la salut (millora el sistema immunològic, manté el cor en bones condicions, millora la circulació, promou l’estimulació de l’hormona del creixement, ).
  • Després de córrer els nens i nenes se sentiran més relaxats.
  • Augmentar l’autoestima i millorar la salut mental.

ACTIVITATS:

CONEIXEMENT DEL TERRITORI: Establirem 5 rutes de diferents nivells de dificultat pels voltants del poble, l’objectiu és donar a conèixer als infants aquestes rutes, però les mostrarem de forma no repetitiva i ens adequarem al seu estat de forma en la seva presentació (inicialment les més curtes i posteriorment més llargues).

ORIENTACIÓ: Treball d’orientació a través de diversos mètodes: brúixola, wikilog, reconeixement d’elements del relleu, zones obagues i soleies,… és important ensenyar-los a orientar-se a la natura per evitar que es perdin i que assoleixin aprenentatges útils per a la seva vida quotidiana.

RESISTÈNCIA: Adquirir cada vegada més capacitat per a córrer, de forma molt progressiva i adaptant-nos a les necessitat i possibilitats de cada edat i cada nen.

VELOCITAT: treball específic de la velocitat, les sèries adaptades als nens.

CONEIXEMENT DEL PROPI COS: A través del joc conèixer el propi cos, les seves possibilitats i com tenir-ne cura.

SALUT: Hàbits d’higiene i estiraments.

ALIMENTACIÓ: Una sessió cada curs que tracti el tema de l’alimentació com a complement molt important junt amb l’activitat física per mantenir i fomentar la salut

EL TREBALL COOPERATIU, FORMAR PART D’UN EQUIP: El córrer és una activitat individual, però la filosofia del PunkTrail té el seu eix vertebrador en la força del conjunt. L’equip és fonamental i enriquidor, per aquest motiu és un objectiu cabdal per a treballar amb els menuts. Aquells que assoleixen els objectius plantejats amb més facilitat poden ajudar als companys a millorar i a superar les dificultats que se’ls plantegin a la vida.