La Trencacims de Paüls, un dels esdeveniments més estimats i més ben valorats de Catalunya, engega els motors amb l’obertura de les inscripcions per a la seva propera edició. La prova ebrenca se celebrarà els propers 2 i 3 d’abril de 2022, amb la intenció de recuperar el temps perdut i posar en marxa les novetats que, malauradament, no es van dur a terme en 2020 i 2021 per culpa de la pandèmia.

Per al 2022, la Trencacims de Paüls donarà un pas endavant en el seu format amb la incorporació de una prova de llarga distància. La Ultratrail Trencacims-Trofeu Acana, de 75km i 5.350m de desnivell positiu, permetrà conèixer amb profunditat les possibilitats que dona el Parc Natural dels Ports, afegint al recorregut zones com Les Rases del Maraco, el refugi de les Clotes, les fonts del Toscar o el poble d’Alfara de Carles.

La plenament consolidada ultramarató, de 53km i 4.100m de desnivell positiu, torna dos anys després amb el seu recorregut tècnic i trencacames tot visitant els racons amb més encant del Parc Natural dels Ports, com el pas de la Finella, el Tossal d’Engrilló, la Mola Grossa, la Punta de l’Aigua o Sant Roc. La prova servirà per rendir homenatge a Roser Vidal, traspassada fa poc i una habitual d’aquesta modalitat.

Una de les modalitats més destacades tornarà a ser la Mitja Marató, de 23 Km i D+1.850m. La prova va ser l’encarregada d’inaugurar la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC aquest 2021, on van prendre part alguns dels millors corredors del nostre país.

La Marxa Popular, de 13km i D+750m, tancarà el programa d’activitats d’aquesta Trencacims 2022. Podeu realitzar les inscripcions a través del web oficial.

Una Trencacims adaptada als corredors

La història de la Trencacims de Paüls s’inicia en 2013 amb una ultramarató de 50 quilòmetres, amb guanyadors il·lustres com Miguel Caballero i una llavors desconeguda Ragna Debats, i una marxa popular. Al 2015 s’incorporaria al programa una mitja marató, puntuable per a la ja desapareguda Lliga Catalana de curses per muntanya, coronant a Albert Giné i Xènia Pallarés com a primers guanyadors. En 2019 filarien encara més prim afegint un format per etapes, incorporant a les dues modalitats anteriors una prova vertical fins a la Punta de l’Aigua, el «Up&Down», per a la tarda-nit de divendres i la incorporació de la ultramarató a la Copa Catalana de Curses d’ultraresistència de la FEEC. Aquest 2022 completa el quartet de curses amb la incorporació d’una prova de 75 quilòmetres.

HISTÒRIA I PALMARÈS TRENCACIMS