Resum Trail Setmana Catalunya: 25-26/06/2022

608

Aquesta setmana han participat un total de 499 corredors, repartits entre 4 curses per muntanya, dels quals 336 van ser homes i 163 dones. La prova amb més participació va ser el Festival Cavalls del Vent amb 200 corredors.

Consulteu tots els podis i resultats aquí

Sara Alonso guanya el Marathon du Mont-Blanc

La jove corredora basca de l’equip Salomon va ser la gran protagonista de la prestigiosa cursa francesa, que formava part de les Golden Trail World Series. Després de pujar al podi a Zegama (tercera) i guanyar la vertical de l’Olla de Núria, Sara Alonso es va emportar el primer triomf de la competició junt amb Jonathan Albon.

La neozelandesa del Trail Running Girona, Caitlin Fielder, i Davide Magnini van ser segons i Dani Moreno i Rui Ueda, tercers. El tarragoní Daniel Castillo va ser 14è i lamentablement, Sheila Avilés i Abel Carretero va haver d’abandonar.

D’altra banda, Eduard Hernández va ser tercer en la prova de 23km, mentre que la Ultra de 90km va ser finalment suspesa per mal temps.

Resultats Marathon du Mont-Blanc 2022

Pere Rullan s’imposa en la Cortina Trail de Lavaredo

El corredor solleric i seleccionador català va guanyar la prova de 48km i deixa enrere les molèsties que arrossegava durant els dies anteriors. Mentre que l’andalusa Patricia Pineda s’emportava el triomf femení. Samuel Dávila va ser novè.

El dia anterior, el valencià Antonio Martínez guanyava la Cortina Skyrace, de 20km.

I per últim, direm que l’alemany Hannes Namberger s’alçava amb la victòria de la Lavaredo Ultra Trail, cobrint els 120km en un extraordinari temps de 11:56:28. Namberger, que ja va establir un nou rècord a la Penyagolosa Trails, es perfila com un dels candidats al podi d’UTMB que, enguany sembla que estarà força interessant. Pau Capell, Pere Aurell i Aleix Toda van haver abandonar a meitat de cursa quan estaven en el TOP10. Una autèntica llàstima.

Resultats Lavaredo Ultra Trail 2022

Disputada la Trail 100 Andorra

La prova andorrana, que enguany formava part de les UTMB World Series, va tornar a reunir un bon grapat de corredors.

El nord-americà Zach Miller i l’alemanya Ildiko Wermescher van ser els guanyadors de la prova reina de 105km. Gerard Morales va ser 12è

A la 50k, victòria de Ricardo Cherta i Àngels Llobera. Jordi Gamito, que havia de concursar a la suspesa Marathon Montblanc Ultra, va participar amb una 5a posició, junt amb la catalana Ariadna Casajuana, mentre que l’andorrà Martí Lázaro, molt assidu a les curses de casa nostra, va pujar dalt del podi amb una segona posició.

En la 21k, victòries dels andorrans Arnau Soldevila i Ariadna Fenés.

Resultats Trail 100 Andorra 2022

Breus:

A Estats Units es va celebrar la mítica Western States Run, de 100 milles. Adam Peterman, amb 15:13:47, i la nezolendesa Ruth Croft, amb 17:21:30 van ser els guanyadors. Croft a més va aconseguir el tercer millor temps femení de la historia de la longeva competició nord-americana que data dels anys 70.  La gallega Aroa Sío va finalitzar en 12a posició.

A Canadà, es disputava la Minotaur Skyrace, puntuable per a la copa del món de curses per muntanya de l’ISF, amb victòries de Damien Humbert i Emma Cook-Claire, mentre que la guipuscoana Maite Maiora va ser segona.

La prova grega Olympus Marathon va veure com Miguel Angel Heras i la grega Maria Malai serien els guanyadors. I on el corredor de la selecció catalana de la FEEC David Prades va ser tercer.

I per últim direm que Kilian Jornet i Emelie Forsberg van vèncer dissabte la Isdjorden Skyrace de 23km i 1800+ i diumenge la Mefjellet Opp de 7km amb un duríssim ascens de 1803+.

I això no para i el proper cap de setmana es disputa l’Europeu Off-Road de Trail Running a La Palma, on la Selecció Espanyola de la RFEA vindrà representat amb 32 atletes, dels quals 13 són catalans:

Oriol Cardona, Miquel Corbera, Jan Castillo, Lleïr Barcons, Jan Torrella, Anna Comet, Nuria Gil, Monica Vives, Gisela Carrión, Laia Montoya, Martina Gonfaus, Claudia Sabata i Blanca Batllé.