Resum Trail Setmana Catalunya: 9-10/07/2022

558

Aquesta setmana han participat un total de 3.600 corredors, repartits entre 4 curses per muntanya, dels quals 2.936 van ser homes i 664 dones. La prova amb més participació va ser la Val d’Aran by UTMB amb 3.058 corredors.

Consulteu tots els podis i resultats aquí

Val d’Aran by UTMB tanca la segona edició amb una destacada actuació dels corredors catalans

L’esdeveniment aranès va comptar amb més de 3.000 corredors vinguts de 70 països i repartits entre les cinc curses que oferia l’organització.

Una prova que arrencaria dijous amb la disputa de la PDA, de 55km i 3.300m de desnivell positiu, on Maite Maiora i el xinès Yun Yanqiao es farien amb el triomf. Bon paper dels corredors catalans en aquesta primera prova de Val d’Aran by UTMB, on fins a set van aconseguir classificar-se en el TOP10, pel que es guanyen una plaça directa per a participar en l’OCC de l’UTMB pel proper 2023: David Prades (4t), Pol Rodríguez (5è), Pere Rullan (6è), Albert Llonch i Marta Cester (8è), Aïda Pérez (9a) i Jordi Gamito (10è).

Divendres al matí partiria la CDH, de 105km i 6.100m de desnivell positiu, on la nord-americana Katie Schide i el català Andreu Simón s’alçarien com a guanyadors. Recordem que el català ja va assaborir la mel de l’èxit tot just fa un mes, quan signava una segona posició a l’austríaca Mozart 100® By UTMB®. Simón va demostrar que està plenament en forma i arriba pletòric al gran objectiu de la temporada, com és la CCC de l’Ultra-Trail de Mont-Blanc d’aquí tot just un mes i mig.

Les catalanes Cristina Aymerich, vuitena, i Belen Simarro, desena, es classificarien en el TOP10 femení i el premi de participar de forma directa a la CCC d’UTMB.

Divendres a la tarda donaria el tret de sortida a la prova reina de la Val d’Aran by UTMB. Amb inici i final a la capital aranesa, realitzava una dura, tècnica i exigent volta de 161km i 10.200 metres de desnivell positiu, mostrant els millors paratges de la Val d’Aran. El francesos Germain Grangier i Amandine Ginouvès van ser els flamants guanyadors d’aquesta edició. El català Gaspar Bartra i el balear Alex Urbina serien segon i tercer respectivament, mentre que el sabadellenc Raul García seria novè i obtindria també el bitllet per a participar a l’UTMB de forma directa.

Tancaria el programa de curses la matinal de dissabte amb la modalitat Sky, amb victòries de Pere Menéndez i la medallista olímpica María Costa en la categoria promesa, mentre que Roger Comellas i Gisela Carrión serien els guanyadors de la cursa Master.

Llegiu la notícia completa

Gemma Barrabeig guanya la G2H de l’Ehunmilak

Gemma Barrabeig (CE Trail Tarraco) guanya l’ Ehunmilak, una de les curses clàssiques i amb més solera del Pais Basc. La prova de Beasain (Guipúscoa) ha celebrat la seva onzena edició després de dos anys on la pandèmia i les seves restriccions havien evitat la seva celebració.

La sarralenca va dominar la Goierriko Bi Haundiak (G2H), de 88km i 6.000 metres de desnivell positiu, i es va imposar després de 14h i 6min.

El corredor basc Aritz Egea s’emportaria el triomf masculí i marcaria un nou rècord a la prova, deixant el llistó en 9h 51′, mentre que l’incombustible Tòfol Castanyer seria cinquè.

A la marató, de 42km i D+2300m, Cristina Fargas signava una meritòria segona posició en una cursa guanyada per Larraitz Aragón i Álvaro Ramos. Les vallesanes Eli Pascual i Ariadna Casajuana serien quarta i cinquena respectivament.

A la prova reina, de 168km i 11.000 metres de desnivell positiu, veuria com Javi Domínguez signaria la seva sisena victòria a terres basques, mentre que Elena Calvillo guanyava la prova femenina. El penedenc Albert Vilardell seria el millor català amb una novena posició.

Breus:
  • Pau Capell va guanyar l’Ultra-Trail Cote d’Azur Mercantour, a França, en la seva modalitat de 52km
  • Marc Solé va aconseguir la 10a posició en l’Ultra-Trail di Corsica by UTMB, a França, després de 108km i D+7200m. El de la Roca del Vallès es va classificar en 14a posició el cap de setmana passat a la Trail 100 Andorra.
  • El proper cap de setmana es disputa, a Estats Units, la Hardrock 100, on tothom espera el duel entre dos corredors de nivell com Kilian Jornet i François D’Haene. 5 anys després es tornaran a veure les cares en una competició, on Kilian mai ha guanyat al francès en una distància de 100 milles.