Skyrace Pic de l’Orri 2024: LA PRÈVIA

406
La cursa de la vall de Siarb disputarà la seva segona edició després del seu èxit inaugural. Foto: Ruben Fueyo

L’Skyrace Pic de l’Orri disputarà la seva segona edició el proper dissabte 11 de maig després de l’èxit de l’any passat. La cursa, organitzada per l’Ajuntament de Soriguera (Pallars Sobirà), acollirà fins a 430 corredors, superant amb escreix el nombre de la seva edició inaugural.

L’esdeveniment, que pretén donar a conèixer el paisatge i el patrimoni natural de la zona del massís de l’Orri, així com promoure l’esport a l’aire lliure i el turisme a la comarca, comptarà amb 3 distàncies per oferir recorreguts per a tots el públics.

Uns recorreguts espectaculars

La neu tardana d’aquesta primavera encara perdura en les parts més altes del Pallars, però no farà perillar els recorreguts originals de la prova. Les distàncies de 50 km D+3.500m 25 km D+1.500 m mantenen íntegrament els traçats de la primera edició i tornaran a gaudir del pas per l’emblemàtic cim del Pic de l’Orri amb algun tram nevat, així com el pas per diferents pobles de la Vall de Siarb com Tornafort, Llagunes i Puiforniu. Els característics perfils dels seus traçats van obligar als corredors més ràpids a mantenir un frec a frec constant fins al final, oferint un bon espectacle esportiu que es va resoldre amb diferències molt ajustades.

Si l’edició passada va tenir un cartell de corredors d’autèntic luxe, aquest any no es queda enrere. La línia de sortida tornarà a fer ‘patxoca’ amb noms com Lluís Ruiz, David Prades, Aleix Toda, Isaac Salvat, Alejandro Villarino, Aniol Riba, Víctor del Águila, Gaspar Bartra, Sara Sanante i Eli Gordon a la 50k, o Ivan Calvó, Daniel Castillo, Ivan Moreno, Martí Lazaro, Gisela Carrión, Lorena Cubillas, Rosa María Nieto, Anna Pujol, Irene Picón i Raquel Picón a la 25k.

Com a novetat d’enguany, la prova curta de 10 km i D+500m passa a tenir un format competitiu, mantenint la opció de participar-hi lúdicament en format caminada. La cursa tornarà a unir els pobles de Vilamur, Llagunes i Soriguera tot variant el recorregut, per tal de donar a conèixer el ric patrimoni de camins que hi ha a la Vall de Siarb.

També s’afegirà al programa la Mini Skyrace Pic de l’Orri, adreçada a nens i joves d’entre 4 i 16 anys, que es disputarà el mateix dia a la tarda, de 15.30 a 18h.

Després de l’èxit de la passada edició, l’experiència tornarà a ser completada amb la programació cultural de diumenge, quan es podrà gaudir de visites guiades als búnquers de la Guerra Civil (ubicats a Vilamur) i al despoblat de Santa Creu de Llagunes. Cal inscripció prèvia i les places son limitades.

Premis suculents

L’organització de l’Skyrace Pic de l’Orri tornarà a reconèixer els millors resultats amb premis econòmics, repartint 4.200€ (750€, 500€ i 250€ per a la trail 50K i 300€, 200€ i 100€ per a la trail 25K). A més, el TOP5 de les tres modalitats rebran productes locals i dels patrocinadors, a més dels primers de cada categoria.

Com a novetat en aquesta edició, hi haurà 3 tipus de premis especials en la 50k i 25k:

1. Premi especial local By Port ainé: Premi al primer i primera corredor/a del Pallars Sobirà. Premi: Forfet de temporada a Portainé (50K) / Cap de setmana Hotel Port ainé+forfet 2 dies (25K)
2. Premi especial pujada Pic de l’Orri By Fanté: En la 50K entre Sort i el cim (10km, 1800+), i en la 25K entre Vilamur i el cim (9km, 1.200+). Premi: Lot de productes Fanté.
3. Premi especial remuntada By Ctretze Pirineus: Es premiarà el corredor o corredora que avanci el major nombre de posicions en el darrer tram de cursa entre Llagunes i Vilamur, així que fins al final no s’hi val a badar encara que no s’estigui al cap de la classificació (preveiem que serà un premi que es rebrà per corredors de la meitat de la classificació). Premi: Lot de cerveses Ctretze Pirineus.

Seguiment ON-LINE


També et pot interessar: