Skyrace Pic de l’Orri: córrer pel cel pallarès

La cursa de la vall de Siarb disputarà la seva segona edició el proper 11 de maig després del seu èxit inaugural

360
Foto: Ruben Fueyo

L’Skyrace Pic de l’Orri disputarà la seva segona edició el proper 11 de maig superant amb escreix la participació de l’any passat. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Soriguera, va ser tot un èxit en la seva edició inaugural, situant al poble de Vilamur i la Vall de Siarb (Pallars Sobirà) en el mapa i deixant un bon sabor de boca entre els 350 participants.

L’esdeveniment, que pretén donar a conèixer el paisatge i el patrimoni natural de la zona del massís de l’orri, així com promoure l’esport a l’aire lliure i el turisme a la comarca, comptarà amb 3 distàncies per oferir recorreguts per a tots el públics.

Si l’edició passada va tenir un cartell de corredors d’autèntic luxe, aquest any no es queda enrere. La línia de sortida tornarà a fer ‘patxoca’ amb noms com Lluís Ruiz, David Prades, Isaac Salvat, Alejandro Villarino, Aniol Riba i Eli Gordon en la 50k, o Ivan Calvó, Daniel Castillo, Ivan Moreno, Martí Lazaro, Lorena Cubillas, Anna Pujol, Irene Picón i Raquel Picón en la 25k.

Uns recorreguts espectaculars

Les distàncies de 50 km D+3.500m i 25 km D+1.500 m mantenen íntegrament els traçats de la primera edició i tornaran a gaudir del pas per l’emblemàtic cim del Pic de l’Orri, un fantàstic mirador 360º del pirineu català, així com el pas per diferents pobles de la Vall de Siarb com Tornafort, Llagunes i Puiforniu. Els característics perfils dels seus traçats van obligar als corredors més ràpids a mantenir un frec a frec constant fins al final, oferint un bon espectacle esportiu que es va resoldre amb diferències molt ajustades.

Com a novetat d’enguany, la prova curta de 10 km i D+500m passa a tenir un format competitiu, mantenint la opció de participar-hi lúdicament en format caminada. La cursa tornarà a unir els pobles de Vilamur, Llagunes i Soriguera tot variant el recorregut, per tal de donar a conèixer el ric patrimoni de camins que hi ha a la Vall de Siarb.

També s’afegirà al programa la Mini Skyrace Pic de l’Orri, adreçada a nens i joves d’entre 4 i 16 anys, que es disputarà el mateix dia a la tarda, de 15.30 a 18h.

Després de l’èxit de la passada edició, l’experiència tornarà a ser completada amb la programació cultural de diumenge, quan es podrà gaudir de visites guiades als búnquers de la Guerra Civil (ubicats a Vilamur) i al despoblat de Santa Creu de Llagunes. Cal inscripció prèvia i les places son limitades.

Premis suculents

L’organització de l’Skyrace Pic de l’Orri tornarà a reconèixer els millors resultats amb premis econòmics, repartint 4.200€ (750€, 500€ i 250€ per a la trail 50K i 300€, 200€ i 100€ per a la trail 25K). A més, el TOP5 de les tres modalitats rebran productes locals i dels patrocinadors, a més dels primers de cada categoria.

Com a novetat en aquesta edició, hi haurà 3 tipus de premis especials en la 50k i 25k:

1. Premi especial local By Port ainé: Premi al primer i primera corredor/a del Pallars Sobirà. Premi: Forfet de temporada a Portainé (50K) / Cap de setmana Hotel Port ainé+forfet 2 dies (25K)
2. Premi especial pujada Pic de l’Orri By Fanté: En la 50K entre Sort i el cim (10km, 1800+), i en la 25K entre Vilamur i el cim (9km, 1.200+). Premi: Lot de productes Fanté.
3. Premi especial remuntada By Ctretze Pirineus: Es premiarà el corredor o corredora que avanci el major nombre de posicions en el darrer tram de cursa entre Llagunes i Vilamur, així que fins al final no s’hi val a badar encara que no s’estigui al cap de la classificació (preveiem que serà un premi que es rebrà per corredors de la meitat de la classificació). Premi: Lot de cerveses Ctretze Pirineus.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins l’1 de maig de 2024, amb un total de 600 places repartides amb 150 en la 50K, 300 en la 25K i 150 en la distància 10K.

El preu de la inscripció és de 62 euros per a la 50k, 37 euros per a la 25k i 15 euros per la 10k. El preu no inclou assegurança (+5€). El Welcome pack d’inscripció: samarreta, servei de fisioteràpia, dinar de cloenda i visita guiada el diumenge al matí als búnquers de la Guerra Civil de Vilamur i al despoblat medieval de Santa Creu de Llagunes, entre d’altres.

Les inscripcions de la Mini estaran obertes fins al dia 9 de maig. No es faran inscripcions fora de termini ni el mateix dia de la cursa.


També et pot interessar: