La vuitena edició de la Ultra Montseny tornarà, el proper dissabte 2 d’abril, a mostrar el ric patrimoni del Parc Natural del Montseny. L’emplaçament d’aquesta edició es trasllada per primer cop a la població d’Aiguafreda (Vallès Oriental), que acollirà a 600 corredors per gaudir de l’entorn privilegiat d’aquesta serralada del prelitoral català.

La ultratrail serà la modalitat principal de l’esdeveniment, allargant-se aquest any fins als 80km i un desnivell positiu de 5.201m. Com és habitual, tornarà a visitar alguns dels llocs més espectaculars del Parc Natural, com Coll Pregon, Sant Segimon, Sant Miquel de Canyelles o Vallforners a través de boscos de gran bellesa, on destaca l’alzina, el roure, el faig i l’avetosa, tocant sostre en el seu cim més enlairat: el Turó de l’Home (1.706m).

En quant als principals corredors que hi prendran part, destaquem a Carlos Mantero, guanyador en 2018 i 2019, l’asturià Samuel Obaya, el francès Arthur Caffier o els catalans Albert Llonch i Sau Domenech. En dones Alicia Garrido, Lorena Ramos, Maria Puig, la francesa Celia Trevisan o la nord-americana del Trail Running Girona, Cheynna Treto, semblen a priori les que estaran en la lluita per la victòria.

El Trail, una cursa força exigent

La Trail Montseny (MV) s’endureix fins als 53km i 3.216m de desnivell positiu, recorrent la segona part de la cursa més llarga entre Montseny i Aiguafreda. Un recorregut força exigent que posarà a prova la fortalesa i resistència dels corredors. En la línia de sortida trobarem a corredors com el canari Yeray Duran, l’andorrà Lluis Sanvicente o els catalans Jordi Gamito, Gina Julià i Elizabeth Chiva.

Tancarà el programa de curses el Trail més curt (VA), de 26km i 1.365m de pujada, que recorrerà el tram comprès entre les localitats del Viladrau i Aiguafreda.

Atents a la meteo

L’entrada de nord farà baixar les temperatures bruscament a partir d’avui dijous. Aquesta perturbació arriba carregada d’humitat, pel que s’esperen nevades destacables al massís del Montseny que podrien acumular uns 25 cm cap al Turó de l’Home i a partir de 1300/1500m més de 10cm.

Dissabte no s’esperen precipitacions però les temperatures seran gèlides, amb mínimes de -6º al cims més enlairats del massís. Així doncs, sembla que tindrem un recorregut ben emblanquinat i caldrà anar equipat adequadament.

Foto portada © Jordi Santacana

Notícies relacionades: