La novena edició de la Ultra Montseny tornarà, el proper dissabte 1 d’abril, a mostrar el ric patrimoni del Parc Natural del Montseny. L’emplaçament d’aquesta edició es trasllada per primer cop a la població de La Garriga (Vallès Oriental), que acollirà a 650 corredors per gaudir d’una cursa plenament consolidada dins el calendari de curses de llarga distància del nostre país.

La ultratrail serà la modalitat principal de l’esdeveniment, amb els seus imponents 80km i un desnivell positiu de 4.868m. Com és habitual, l’Ultra Montseny tornarà a visitar els llocs més emblemàtics del Parc Natural: cims com el Sui (1.319m) i el Turó del Samont (1.273m), pujades de vertigen com la Sitja del Llop, baixades d’escàndol com la del torrent de Coll Pregon i visitarà alguns dels pobles més representatius del Parc Natural com el Montseny o Viladrau.

En quant als principals corredors que hi prendran part destaquem a Carlos Mantero, guanyador en 2018 i 2019, Sau Domènech, Felipe González, Jaume Folguera, Álex Urbina o el francès Arthur Caffier. En dones Elena Moya defensarà la victòria aconseguida l’edició passada davant Belén Pacchiotti, Patricia TorresMaribel Alfaro, Ester Casas, la rusa Anastasiia Ianina, la francesa Célia Trevisan, la romanesa Ana Cristina Constantin o la nord-americana Cheynna Treto.

El Trail, una cursa força exigent

La Trail Montseny s’allarga fins als 55km i 3.079m de desnivell positiu, recorrent la segona part de la cursa més llarga entre Montseny i La Garriga. Un recorregut força exigent que posarà a prova la fortalesa i resistència dels corredors.

En la línia de sortida trobarem a corredors amb força galons, com Gerard Morales, Julen Calvó, Marc Toda, Gaspar Bartra Pakito Pérez en l’apartat masculí, mentre que en la cursa femenina hi destaca la presència de Manu Vilaseca, Sara Sanante, Núria Hospital, Eva Montero, Ari Casajuana o la francesa Sabrina Maurette.

Tancarà el programa de curses el Trail més curt (VA), de 32km i 1.218m de pujada, que recorrerà el tram comprès entre les localitats del Viladrau i La Garriga. Entre els corredors més destacats trobarem a Ivan Moreno, actual recordman del Taga, Dani Castillo o Cèlia Balcells.

Text: Albert Torrent. Foto: Jordi Santacana

Notícies relacionades: