La desena edició de la Ultra Montseny tornarà, el proper dissabte 6 d’abril, a mostrar el ric patrimoni del Parc Natural del Montseny. L’emplaçament d’aquesta edició es trasllada als seus inicis, a Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental), que acollirà a uns 500 corredors per gaudir d’una cursa plenament consolidada dins el calendari de curses de llarga distància del nostre país.

La ultratrail serà la modalitat principal de l’esdeveniment, amb els seus imponents 80km i un desnivell positiu de 5.087m. Com és habitual, l’Ultra Montseny tornarà a visitar els llocs més emblemàtics del Parc Natural: tocarà el cel al coll de Sesbasses (1.644m), sota l’imponent Turó de l’Home, coll de Llops (1.540), amb la creu del Matagalls a tocar, o el Turó del Samont (1.273m); com també inclourà pujades de vertigen com la Sitja del Llop, baixades d’escàndol com la del torrent de Coll Pregon i visitarà alguns dels pobles més representatius del Parc Natural com el Montseny o Viladrau.

Entre els principals corredors que hi prendran part destaquem a Carlos Mantero, guanyador en 2018 i 2019, Alejandro Villarino, Ramón Nicolás Sánchez o Emili Rafecas. En dones Elena Moya i Cheynna Treto tornaran a reviure el duel de les últimes dues edicions, a la que s’hi sumen la francesa Laetitia Seignovert, Neus Colomer i Miriam Moreno.

El Trail, més exigent que mai

La Trail Montseny s’allarga fins als 61km i 3.628m de desnivell positiu, la més llarga de la seva història, recorrent la segona part de la cursa més llarga entre Montseny i Sant Esteve de Palautordera. Un recorregut que reunirà la part més exigent de la prova més llarga.

En la línia de sortida trobarem a corredors com Francisco Javier Serra Boris Baer, mentre que en la cursa femenina hi destaca la presència de Jone Urkizu, Judith Marín o Emma Aguilar.

Tancarà el programa de curses el Trail més curt (VA), de 38km i 1.818m de pujada, que recorrerà el tram comprès entre les localitats del Viladrau i Sant Esteve. Entre els corredors més destacats trobarem a Albert Llonch, guanyador de l’Ultra 2022, Dani Castillo, Pakito Pérez, Xavi Paniello, Irene Picón i Raquel Picón.

Text: Albert Torrent. Foto: Jordi Santacana

Notícies relacionades: