ULTRA PIRINEU 2022: LA PRÈVIA

1655
Bagà tornarà a omplir-se de gom a gom en una nova edició d'Ultra Pirineu. Foto: Diego Winitzky

Els acords de la banda sonora de L’últim mohicà tornaran a ressonar a Bagà (Berguedà) per acollir una nova edició de l’Ultra Pirineu. Una cita marcada en vermell pels 3.000 corredors fidels que, any rere any, es donen cita a la cursa emblema del Parc Natural Cadí-Moixeró.

El mediàtic esdeveniment manté el mateix programa que l’edició anterior, que a continuació us detallem:

ULTRA PIRINEU – Bagà. Dissabte 1OCT 05.30h

La modalitat Ultra tornarà a ser la prova estrella. Aquest 2022 mantindrà el mateix traçat instaurat l’edició passada, amb un recorregut de 100 quilòmetres i 6.600m de desnivell positiu, recorrent les parts més maques del Parc Natural de Cadí Moixeró en una gran volta circular.

El cartell de corredors d’elit arriba encapçalada per la presència de Núria Picas, que torna a l’alta competició després de quatre anys i ho fa a la prova que la va veure crèixer. Junt amb ella trobarem a noms com Ekateryna Mityaeva -guanyadora en 2018-, Emily Schmitz, Claudia Tremps o Varvara Shikanova.

El cartell en la cursa masculina fa patxoca i la lluita per la victòria està assegurada. Pau Capell, Andreu Simón, Dmitry Mityaev, Miguel Heras, Ionel Cristian Manole, Sergio Pereyra i un bon grapat de catalans amb molta pota com Lluis Ruiz, Jordi Gamito, Abel Carretero, Alejandro Villarino, Isaac Salvat, Sergi Pascuet, Albert Llonch o Victor Mier.

MARATÓ PIRINEU – Bagà. Dissabte 1OCT 09.00h

Nascuda al 2021 arrel de la unió de l’Sky Pirineu i Trail Pirineu, la Marató busca consolidar el seu traçat de 42km i D+2.800m de desnivell, seguint en gran part el recorregut UP, amb l’ascens fins a la Tossa d’Alp i la collada de Turbians i el vertiginós descens pels Empedrats.

Entre els corredors més destacats trobarem a Jan Margarit, Daniel Castillo, Victor del Águila, Pere Rullán, Eduard Hernández, Aleix Domènech, Andreu Contijoch o Julen Calvó. En noies trobarem a Emelie Forsberg, Ida Nilsson, Johana Aström, Núria Gil, Gemma Arenas o Mayi Mujica.

Aquesta prova serà retransmesa en directe per TV3, donant així un salt qualitatiu a l’esdeveniment com ja va fer en 2019 i 2021. Després dels èxits en la Clàssica Olla de Núria i Sky Pirineu, Televisió de Catalunya torna a apostar per una retransmissió de gran qualitat i un desplegament similar a l’anterior, on va comptar amb càmeres fixes i un helicòpter per a captar espectaculars imatges aèries dels corredors. Una realitat a la demanda creixent de l’espectador que vol viure i veure l’espectacle des del sofà de casa. La connexió es farà de 10 a 14 hores.

La Nit Pirineu, la nit de divendres, i la Mitja Pirineu durant la matinal de diumenge, tancaran el programa de curses d’aquesta edició.

Com seguir la Salomon Ultra Pirineu?


També et pot interessar: