Escola de Trail Laia Diez

3745

Amb la inquietud de transmetre els valors que aporten les curses per muntanya entre els més joves, la coneguda corredora de muntanya Laia Díez estableix en el seu lloc de residencia una Escola de Trail.

NOM: Escola de Trail Laia Diez

LOCALITAT: Castellnou de Bages (Bages)

WEB: Escola de Trail Laia Diez

EDATS ESCOLA ESPORTIVA: Tenim nens des dels 5 anys fins als 17 i després ja parlem d’escola de trail d’adults. Dividim els grups per nivells no per edats i treballem en funció de la necessitat del nen.

ENTRENAMENT: Les activitats es fan al gimnàs de l’escola l’Olivar i les sortides externes pels boscos i muntanyes del municipi i voltants.

HISTÒRIA: Fa tres anys vam decidir amb la meva parella, l’Elisa, començar un projecte que ens feia moltíssima il·lusió, crear una escola de trail al nostre municipi de Castellnou de Bages. Vam contactar amb l’alcalde d’aleshores i de seguida vam tenir a la nostra disposició totes les instal.lacions de l’Escola del poble. Així doncs, el setembre del 2016 vam començar amb l’Escola de Trail Laia Diez.

FUNCIONAMENT: A l’escola impulsem els diferents valors de la vida i la competició la treballem en aquells que ens ho demanen. La nostra filosofia consisteix en 5 pilars:

  • Conèixer, respectar i estimar la muntanya.
  • Respecte i treball d’equip amb els Companys
  • Preparació física, mental i tècnica de carrera
  • Orientació i autosuficiència en el medi natural
  • Bona hàbits (alimentació, hidratació i salut)

Cada un d’aquests punts està orientat a millor diferents aspectes dels nens/es de l’Escola amb l’objectiu de gaudir i ensenyar-los a moure’s amb llibertat pel medi natural.

Fomentem molt el treball de grup, la tolerància entre ells i el respecte per la natura.

Dins del treball físic dividim la temporada per conceptes mensuals, treballant: pujades, baixades, series en pla, tècnica de carrera i força general.

ACTIVITATS: El mes de juliol fem el Campus d’estiu. El dividim per setmanes d’entrenament, començant a les 9h i acabant a les 17h. Treballem tots els aspectes mencionats però de forma més jugada i al mateix temps exigent, intentant aconseguir que els nens/es se superin constantment i gaudeixin de l’entorn, fent activitats alternatives i passant el dia tots plegats.