Escola Trail Barcelona

2236

L’ Escola Trail Barcelona compta amb experiència contrastada prèvia a la seva constitució, en la que ha gestionat més de 800 nens, incloent tallers, gimcanes i entrenaments dirigits. Sens dubte, una Escola amb el futur ben assegurat.

NOM: Escola Trail Barcelona

CIUTAT: El Papiol (Baix Llobregat)

WEB:  www.escolatrail.com

EDATS ESCOLA ESPORTIVA: De 5 a 15 anys.

DIES ENTRENAMENT: Tots els divendres, amb horari de 17.30 a 19h, amb intenció d’ampliar-ho a un dia més de cara a la temporada 2019-20.

HISTÒRIA: L’origen de l’Escola de Trail és l’Associació Esportiva La Mitja del Castell (www.mitjadelcastell.com) que organitza la cursa del mateix nom el tercer cap de setmana d’octubre des de 2014. A partir del setembre de 2018 vam iniciar l’activitat en la Escola pròpiament dita.

FUNCIONAMENT:

Actualment disposem de set tècnics i comptem amb un total de 42 nens, dividits en tres grups en funció de les seves aptituds/actituds per a córrer, amb un padrí d’excepció a cada un: els Capell Pirineus, els Gamito Puig Madrona i els Eli Gordon Everest. Amb els més petits treballem més la base amb jocs i, segons creixen, els anem introduint exercicis més tècnics i específics de cursa.

Tota la parcel·la esportiva està planificada específicament amb la feina de cada grup els divendres. Collserola, en el seu extrem oest, és el nostre pati d’esbarjo, el Puig Madrona la nostra muntanya de referencia i els paratges com Escletxes, Rierada o la Ermita de la Salut, els nostres petits tresors.

Trimestralment organitzem una quedada familiar el cap de setmana (La Mola, Montserrat, etc).

Logísticament comptem amb el suport de l’Ajuntament del Papiol amb la cessió d’un local propi i altres instal·lacions en cas de meteorologia adversa. Camp Base Intempèrie és el nostre partner estratègic i ens ajuda a equipar a l’equip. Ambdós recolzaments son bàsics pel desenvolupament de la nostra Escola. A més, estem en tràmits per a adherir-nos com a entitat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

COMPETICIONS:  L’1 de maig tenim la nostra pròpia cursa, la Mitja Kids, que participen més de 300 nens amb quatre recorreguts 100% de trail en el Parc de Collserola, amb distàncies de 1 a 5 quilòmetres. Aquest 2019 celebrem la nostra quarta edició.

Tot i que la competició no és el nostre principal objectiu, promocionem als nens i joves que vulguin participar. Aquest any, alguns d’ells participen en la Catalonia Kids Cup. La Escola Trail Barcelona treballa en base a gaudir del que fem (natura, esport, companyonia) i els seus valors intrínsecs.

Parla un dels seus fundadors, sr. Pedro Díaz:

Per què Escola Trail per a menuts i joves? Fonamentalment perquè el trail és un esport que et permet desenvolupar valors personals, socials, de medi ambient i emocionals mentre fas esport amb amics, un esport sa, un esport d’equip (si el practiques de seguida t’adones), un esport que et permet conèixer llocs que mai et plantejaries descobrir i en què intrínsecament desenvolupes habilitats d’orientació de coneixement del medi i d’un mateix que són totalment complementaries i necessàries en la vida. El trail integra com a esport i com a persona, no és excloent (aquí ningú perd per culpa de ningú) i a més permet aprendre i gaudir jugant. Fer trail és totalment complementari amb altres esports com futbol, ​​bàsquet, gimnàstica artística, natació … dóna equilibri en el desenvolupament esportiu i personal. Per aquestes raons competir no és el nostre únic objectiu i fomentem més la companyonia i gaudir de la natura com life motive, volem que els nens creixin amb nosaltres.

L’equip de gestió (Jordi Molina, David Prats, Gina Julià i Pedro Díaz) som corredors de ultratrail i pares de família i volem unir els dos àmbits per fer realitat l’Escola Trail Barcelona.