10 anys de Trail del Bisaura

El Trail del Bisaura celebrarà el seu desè aniversari amb novetats en el seu circuit i una dotació de 3.500 euros pels guanyadors

895

La desena edició del Trail del Bisaura, que es disputarà el proper 14 d’octubre, arrenca avui amb l’obertura d’inscripcions. Un aniversari que vindrà carregat de novetats en els circuits i una dotació de 3.500€ pels guanyadors de la cursa més llarga.

El Trail del Bisaura tornarà a mostrar el terreny salvatge, feréstec i humit del seu territori, a cavall entre les comarques d’Osona i el Ripollès. I per celebrar amb magnificència aquests deu anys, l’organització ha tornat a ‘donar-li una volta’ a un circuit ja de per sí exigent, incorporant nous corriols per augmentar en espectacularitat i bellesa.

Amb sortida i arribada a Sant Quirze de Besora, el recorregut visitarà els Bufadors, el castell de Llaers, les Baumes del Teixidor, el Morro del Quer, el Castell de Milany, el Salt del Molí o l’exigent cresta de Canemars fins el santuari de Bellmunt. I així podríem anar citant cada raconada d’aquest indret perquè el territori ben s’ho val.

El programa d’aquesta desena edició oferirà, com és habitual, fins a tres modalitats de cursa. La distància més llarga s’allargarà fins els 58km i D+4.000m, la mitja i pico arribarà als 26km D+1.500m, mentre que la no tant curta s’arrodonirà en 14km i D+700m. A més, s’incorporarà al programa una caminada de 5km pel rodal de Sant Quirze de Besora.

El putu Trail, més exigent

La cursa més llarga del Trail del Bisaura arriba amb força novetats en el seu recorregut, mantenint tota la seva espectacularitat i bellesa. De sortida evitarà el tram de pista inicial que ens acompanyava fins a la Farga de Bebié i es canviarà per l’exigent ascens a El Revell. De El Revell es baixarà pel que era ‘la pujada de l’infern’ i després de passar pel torrent de les Dous s’arribarà al Bar Beví.

Es mantindrà el vertiginós ascens al Morro del Quer i el descens de Milany a Vidrà i s’incorporarà algun tram que s’havia fet altres anys en la modalitat ‘XL’, com el pas per l’Hort de Getzemaní, Bauma de la Vila i Turiscada. I per últim, des de El Boscatell es baixarà directament a Sant Quirze.

Per penjar-se la medalla de finisher us assegurem que caldrà suar de valent, passant pels llocs més malparits, reforçats en algun cas per cordes fixes o bé haureu de passar de quatre grapes per a superar les dificultats d’un terreny que, si està enfangat, el festival és carnavalesc.

Com a colofó, enguany els guanyadors seran recompensats amb una dotació econòmica. El primer/a obtindrà un premi de 1.000€, pel segon/a 500€ i pel tercer/a 250€.

La mitja i pico combinarà trams corredors amb fortes pujades, sense oblidar passar per alguns dels punts més emblemàtics del Bisaura com són els Bufadors, el salt del Mir, el Castell de Besora i el Pla del Revell. Un recorregut que guanya en tecnicitat però també permetrà passar pels racons més espectaculars.

La no tant curta ha guanyat un parell de quilòmetres respecte l’edició passada. Realitzarà el vertiginós ascens a El Revell, es dirigirà a la baixada de l’infern i a partir del torrent de les Dous entrarà al Parc del Castell de Montesquiu per Planeses i tornar a Sant Quirze.

Inscripcions

Les inscripcions es podran realitzar a partir del 17 de maig (14.00h) en AQUEST ENLLAÇ. El preu serà de 60€ pel Putu Trail, de 35€ per la Mitja i pico, de 20€ per la No tant curta i 12€ per la Caminada. Si no esteu federats, caldrà afegir 5€ més.

Text: Albert Torrent. Foto: Jordi Costa

També et pot interessar: